Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 10ΕΤΙΑ

ΜΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γενιά μας, η γενιά πλέον των 600 ευρώ θα είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει πολύ χειρότερα από όλες τις προηγούμενες. Είναι δεδομένο ότι η ανεργία θα εκτιναχτεί ακόμα περισσότερο στα ύψη. Τα δημόσια πτυχία συνεχώς χρόνο με τον χρόνο υποβαθμίζονται. Οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό καταργούνται, στον βωμό του κεφαλαίου και των ισχυρών. Το μέλλον της Νεολαίας του τόπου γίνεται όλο και πιο δυσοίωνο και αμφισβητούμενο όσο ποτέ άλλοτε.
    Γι’ αυτήν την κατάσταση βέβαια ευθύνες έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως οι κυβερνώσες από την μεταπολίτευση και έπειτα. Κύρια ευθύνη όμως έχει η προηγούμενη κυβέρνηση που παρέλαβε μια χώρα με μεγάλες προοπτικές βελτίωσης της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης και την παρέδωσε καταχρεωμένη, χρεοκοπημένη και παραδομένη στα χέρια των κερδοσκόπων της διεθνούς οικονομικής φάμπρικας.
    Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας εκ νέου τις τύχες της χώρας έπρεπε να κάνει αυτό που πάντα έκανε στις δύσκολες στιγμές. Έπρεπε να βγάλει την χώρα κυρίως από την εσωτερική κρίση. Ο μηχανισμός στήριξης που επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες του πρωθυπουργού μας ήταν μια δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν (ως αντάλλαγμα για την επίτευξη του μηχανισμού) κατά πολλούς αναγκαστικά, είναι αυτά που θα έπρεπε να αποφευκτούν σε μία περίοδο που τα πάντα αμφισβητούνται , η μέση τάξη βάλλεται από παντού και οι ανισότητες μεταξύ των κοινωνικών ομάδων αμβλύνονται χρόνο με τον χρόνο.
  
Αντί αυτών θα έπρεπε να φορολογηθούν με τον πλέον σκληρό τρόπο όλες εκείνες οι τάξεις που τα προηγούμενα χρόνια κατασπάραξαν το ελληνικό δημόσιο, όλοι εκείνοι οι μεγάλο - επιχειρηματίες που κέρδιζαν ασύστολα σε βάρος των μικρομεσαίων, να φορολογηθεί πολύ περισσότερο η εκκλησιαστική περιουσία, να παρθούν σκληρότερα μέτρα εναντίον της διαφθοράς και εν τέλει πριν παρθούν αυτά τα μέτρα, να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας και να μπουν φυλακή οι εντολοδόχοι και τα λαμόγια εκείνα που με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους οδήγησαν την χώρα στην κατάρρευση και την παρακμή.
     Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ (σε κεντρικό επίπεδο) το προηγούμενο διάστημα έμεινε απούσα από τα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Απούσα από τις Ευρώ-Εκλογές, απούσα από την μεγάλη νίκη του κινήματος στις Εθνικές Εκλογές και έπειτα απούσα από τις μεγάλες εξελίξεις που ανατράπηκαν ιδεολογίες οράματα και κατακτήσεις γενεών εν ονόματι της οικονομικής κρίσης. Με 3 δελτία τύπου εκατέρωθεν δεν δείχνει το στίγμα της η μεγαλύτερη νεολαιίστικη οργάνωση. Απαιτείται ένας μεγάλος συλλογικός ανοιχτός διάλογος με ολόκληρη την γενιά μας για να προκαθορίσουμε το πολιτικό στίγμα της, για την επόμενη τουλάχιστον 10ετια. Απαιτείται να πραγματοποιηθεί Ανοιχτό Πολιτικό Συνέδριο Νέας Γενιάς όπου θα ακουστούν όλες οι φωνές και οι τάσεις της νεολαίας μας. Και εφόσον ολοκληρωθεί αυτό να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα ανανεώσουν τα πολύ κουρασμένα-γερασμένα όργανά της.
    Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια έχασε το βασικό προτέρημά της. Να προλαμβάνει τις εξελίξεις και όταν πρόκειται για ζητήματα που την αφορούν να κάνει σκληρή αντιπολίτευση ακόμα και όταν ο πολιτικός της φορέας είναι στην κυβέρνηση. Έχασε τις αρχές και τις αξίες της και τέλος έχασε την επαφή και την επικοινωνία με την βάση της.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα….

Πολιτικό Συνέδριο Νέας Γενιάς εδώ και τώρα….

Και έπειτα Οργανωτικό Συνέδριο για την ανανέωση του οργάνου…..

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ…..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότεινε...