Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Όχι στον Τρόμο του ΔΝΤ

Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στην δημιουργία από την Ευρωπαϊκή Ένωση του μηχανισμού στήριξης των χωρών μελών που έχουν ή πιθανώς να έχουν στο μέλλον προβλήματα ή θα βρεθούν στο στόχαστρο μιας διεθνούς κερδοσκοπίας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν είναι δική μας επιλογή η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. σε αυτό το μηχανισμό στήριξης. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αγνοήσει την πραγματικότητα, ούτε μπορούσε να αφήσει τη χώρα στο έλεος των αγορών, υποθηκεύοντας έτσι τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η απόφαση της Ελλάδος να ζητήσει την στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάρθηκε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και την ανάγκη νηνεμίας στην οικονομία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κληθεί να διαχειριστεί μία πρωτοφανή κρίση στην οποία μας οδήγησε η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ, μια κρίση από την οποία δραπέτευσε εν μία νυκτί παραδίδοντας ουσιαστικά τα κλειδιά της χώρας και αφήνοντας την οικονομία αλλά και τον ελληνικό λαό στο έλεος των κερδοσκόπων. 

Τον Οκτώβριο του 2009 ήμασταν μια χρεοκοπημένη χώρα. Σήμερα, έχουμε καταφέρει με σκληρό αγώνα να ανατρέψουμε τα δεδομένα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας και να εξασφαλίσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, έστω και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.Θεωρητικές απαντήσεις σε απλοϊκές ερωτήσεις, εάν συμφωνούμε με τη προσφυγή στο ΔΝΤ, ούτε αντικατοπτρίζουν τη πραγματικότητα αλλά αντιθέτως αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη. Είναι σαφές ότι η ανατροφοδότηση της μετρολογίας και ενός κλίματος τρόμου, καθόλου δεν βοηθάει την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις, ξεκινάμε ριζικές τομές, λάβαμε ακόμη και επώδυνα μέτρα πριν μας τα ζητήσουν. Η χώρα ζει στην χειρότερη πολιτική και οικονομική στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή καλύτερη για τους νέους αυτού του τόπου με αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ισονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότεινε...