Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Λευτεριά στην Παλαιστίνη....Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Ελευθερία!

* του Καραδημητρίου Μιχάλη, Γραμματέα Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου
Φίλες & φίλοι ,
οι τελευταίες μέρες συγκλονίζουν κάθε πολίτη του κόσμου, κάθε προοδευτικός άνθρωπος βγήκε τις τελευταίες μέρες στον δρόμο διαδηλώνοντας απέναντι στο σιωνιστικό κράτος των δολοφόνων, διατρανώνοντας το διαχρονικό αίτημα για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη και τον Λαό της”. Ζήσαμε πριν λίγες μέρες ακόμα μια εγκληματική επίθεση σε αμάχους. Το Ισραήλ χτυπώντας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την αποκλεισμένη Γάζα χτύπησε κάθε Δημοκράτη , κάθε προοδευτικό άνθρωπο, χτύπησε την ανάγκη για Ελευθερία.
Δυστυχώς η Διεθνής Κοινότητα και η Ελληνική Κυβέρνηση απλά καταδίκασαν το γεγονός, ως απαράδεκτο για την διεθνή ειρήνη. Καταδίκασαν και συνεχίζουν στον δρόμο της απάθειας και εξ αποστάσεως συμπάθειας στους αγωνιζόμενους παλαιστίνιους. Το Παλαιστινιακό δεν είναι απλά μια αραβο - εβραϊκή σύρραξη αλλά είναι μια ένοπλη κατοχή παλαιστινιακής γης από το σιωνιστικό καθεστώς. Και η κατοχή είναι γεγονός που κάθε Δημοκρατικός λαός οφείλει, όχι απλά να καταδικάζει αλλά εμπράκτως να πολεμά σε κάθε έκφανση πολιτικής.


Για την Ελληνική Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο δρόμος έπρεπε να είναι ένας, η διακοπή κάθε διπλωματικής, στρατιωτικής, οικονομικής σχέσης με το κράτος του Ισραήλ, ενός κράτους διεθνών δολοφόνων. Και γνωρίζει πολύ καλά η Ελληνική Κυβέρνηση την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα, γνωρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός την αθλιότητα στην ζωή του παλαιστινιακού λαού και τους ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης αυτής.

Η παράδοση μας επιβάλλει να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για να δοθεί οριστικό τέλος στην κατοχή και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να δοθεί οριστική λύση, όχι σε ένα κείμενο “ψευδεπίγραφης ανακωχής”, αλλά σε ένα πλαίσιο αποχώρησης των Ισραηλινών από τα Παλαιστινιακά εδάφη με ταυτόχρονη παραπομπή των υπευθύνων για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές δικαστήριο και διεθνείς εγγυήσεις για την δημιουργία αυτόνομου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι “προοδευτικοί” ηγέτες του κόσμου και να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε πολίτη στην αξιοπρέπεια και στην ελευθερία. Όσο οι Παλαιστίνιοι θα ζουν στην Φυλακή τους, βλέποντας καθημερινά την αξιοπρέπεια τους να τσαλακώνεται, τα παιδιά τους να υποσιτίζονται, τον γείτονα τους να πέφτει από ισραηλινά πυρά, τόσο θα έχουμε εξεγέρσεις και μια νέα “Ιντιφάντα”.

Στις εξεγέρσεις την ευθύνη δεν την φέρουν οι εξεγερμένοι,
αλλά οι καταπιεστές τους”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρότεινε...