Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ??

*Του Ηλία Μουσταϊρα-Μέλος Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω τις σκέψεις, τις αγωνίες καθώς και τους προβληματισμούς μου για το μέλλον της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Αρχικά, θέλω και εγώ με την σειρά μου να συμφώνησω πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συλλογική και καθ'όλα σωστή οργάνωση, έτσι ώστε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ να πορευθεί ενωτικά και μαζικά σε ένα μεγάλο πολιτικό-ιδεολογικό συνέδριο, το οποίο θα έχει ώς μέλημα του, την ξεκαθάριση του πολιτικού στίγματος καθώς και την πορεία που πρέπει να ακολούθησει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το πρόβλημα της χώρας μας, δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και ηθικό. Η απαξίωση που εξελίχθηκε σε οργή των πολιτών κατά του πολιτικού συστήματος και των διαχειριστών του, δεν έχει γενεσιουργό αιτία μόνο την οικονομική χρεοκοπία της χώρας. Έχει επιπλέον τη χρεοκοπία των αξιών, το αίσθημα της αδικίας, της ατιμωρησίας, της έλλειψης στοιχειώδους ευθιξίας από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η κατάσταση αυτή δυστυχώς χρόνο με το χρόνο, διογκώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και πρέπει κάποια στιγμή να εκλίψει εάν θέλουμε να λέμε πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ένα κίνημα σοσιαλιστικό και ότι πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά που θέσπισε με τόσο μόχθο ο ιδρυτής μας ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέφραζε τις δυνάμεις της εργασίας, τους ανέργους και τους αποκλεισμένους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους βιοτέχνες και επαγγελματίες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αυτοαναγνωρίζονται στο κοινωνικό μπλοκ των μη προνομιούχων.
Συνεπώς, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα πρέπει είναι μια οργάνωση που πιστεύει στα βασικά ιδεολογικά χαρακτηριστικά του σοσιαλισμού και της προοδευτικότητας χωρίς όμως να στέκεται δέσμια σε δογματικά στερεότυπα και αντιλήψεις.

Η αριστερά θέλει τόλμη και είναι για τους γενναίους. Πρέπει να πορευθούμε με ξεκάθαρη φωνή και στοχευμένη πορεία προς τις αριστερές, προοδευτικές μας ρίζες, να γίνουμε μία νεολαία παρούσα και με ενεργή και δυναμική φωνήπου θα λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη για την διαμόρφωση και της κυβερνητικής πολιτικής του τόπου.

Στο σημείο αυτό όμως, τίθεται ίσως το σημαντικότερο ζήτημα όλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η  εσωρέφεια και οι εσωκομματικοί ανταγωνισμοί δεν θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας . Το φαινόμενο αυτό που αγγίζει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα πρέπει να το πολεμήσουμε. Η φωνή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι χειραγωγημένη, από ορισμένους που θέλουν ένα <μικρό> ΠΑΣΟΚ, για να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του λαόυ.
Όσο και εάν ενοχλεί κάποιους αυτή είναι η πικρή αλήθεια, και πρέπει να την κοιτάμε κατάματα χωρίς υπέκφυγες και άλλου είδους δικαιολογίες. Όλοι μας συναντάμε ή έχουμε συναντήσει κατά καιρούς τέτοιου είδους πρακτικές, όχι μόνο στο τομέα της Νεολαίας αλλά και μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από την φοιτητική μας παράταξη, την ΠΑΣΠ.

Εδώ είναι που πρέπει όλα τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, να βγούν μπροστά και να συγκρουστούν με αυτές τις νοότροπίες και την πολιτική συμφερόντων. Για εμάς, οι εκάστοτε θέσεις μέσα στα όργανα του κόμματος, πρέπει να είναι λειτούργημα και όχι η <<καρέκλα>> να είναι αυτοσκοπός. Εάν το καταλάβουμε αυτό, τότε μπορεί όλες οι ιδεές και οι προτάσεις του καθένος μας, για μία καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της Νεολαίας να μην μείνουν μόνο στα λόγια, αλλά τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Τελειώντοντας,  από τις παραπάνω παρατηρήσεις γεννάται το εξής ερώτημα: Τελικά δεν μπορούμε ή μήπως δεν θέλουμε ν'αλλάξουμε??

Η απάντηση πρέπει να είναι μία και μοναδική: KAI μπορούμε ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ θα το πετύχουμε. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα, εκεί που πρέπει να βασιστούμε εμέις για να τα καταφέρουμε είναι το τρίπτυχο που ανέφερε πάντα ο αείμνηστος σύντροφος Γεώργιος Γεννηματάς: ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ...

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρότεινε...